Mesajlar
11
Tepki Puanı
15
İnternet Sayfası
link
Facebook
link
Twitter
link
YouTube
link

@Sadikkara ile birlikte bir ucundan başladığımız bir çalışma. Çalışmaya web sitesi üzerinden bağlanıp uygun gördüğünüz eklemeler ve çıkarmalar yapabilirsiniz. Ardından yaptığınız çalışmayı site üzerinden kaydedip youtube'a otomatik olarak yüklemeniz mümkündür. Tüm bunları soundtrap diye bir web tabanlı daw üzerinden gerçekleştirebiliyorsunuz. Aşağıdaki linke tıklayınca haliyle kayıt olmanızı isteyecek:
Soundtrap - Make music online

Bu çalışmaya nasıl geldik derseniz şu başlıktan buraya geldik. Böyle bir şey yapmaktaki amacınız nedir derseniz. Ben bunu kişisel olarak farklı seslerin birlikte yarattığı kombinasyonlar arayışı olarak tarif edebilirim. Bu arayışı çeşitli platformlarda sürdürmekteyim ve düzenli olarak konu hakkında araştırmalar yapıyorum. Böyle bir araştırma sırasında bahsettiğim başlığı görüp buraya kayıt oldum. Baştan olmaz demeyip kestirip atmadığı ve destekleri için @Sadikkara'ya teşekkür ederim.

Soundtrap sitesini sadece bilgisayar klavyesi ile kendimce kullanmaya çalışıyorum. Dolayısıyla tuşe eksikliği oluyor. Eğer kayıtlara katılım olur da ilerleme sağlanırsa midi klavye ya da belki gitarla da eklemeler yapabilirim.

Biraz olsun kayıt programlarına aşinaysanız bahsettiğim siteyi kullanırken pek zorlanmazsınız. Sade ve standart bir daw olarak tüm katılanların yaptığı kaydı proje üzerinden izlememize imkan tanıyor. Ardından yapılan bu kayıtları herkes yukarda bir örneğini gördüğünüz şekilde kişinin youtube hesabına kendi profil fotoğrafı ile yükleyebilir (henüz bunu test etme şansı bulamadım ama öyledir diye tahmin ediyorum).

Sonuç olarak belli melodiler ile belki katılanların istediği yönde ilerleyen bir eser olarak ortaya kolektif bir sonuç çıkabilir.

Doğu-batı sentezi ne kadar mümkün olabilir? Bu konuda bir sıkıntı olur mu? Bir fikrim yok. Ben kendi hesabıma ses aralıklarına odaklanmaya çalışıyorum. Doğu ya da batı şeklinde düşünmemeye çalışıyorum ama tabii malumunuz eldeki imkanlar bizi batı müziğinin ses aralıklarına indirgiyor. Bu konuda da doğu müziğini içeren soundtrap benzeri internet üzerinden bir uygulama olmasını can-ı gönülden isterim.

Eğer bu anlattıklarım sizin için bir anlam ifade ediyorsa tüm bunları bir de canlı doğaçlama olarak denememiz mümkündür. O da az önce bahsettiğim başlıkta da konusu olan, bir anlamda bu konunun devamı niteliğinde bir çalışmadır. Aslında hepsi aynı kapıya çıkıyor. Umarım bu yapılmaya çalışanlardan olumsuz bir anlam çıkartmazsınız. Katılan olursa şimdiden teşekkürler. Ayarlar konusunda takıldığınız yer olursa bildiğim kadarıyla destek olmaya çalışırım.
 
Üst Alt